MENU WESELNE
280 ZŁ / OS
ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i pietruszką
MIĘSA
(3 do wyboru)
1,5 porcji / os
*Rolada wołowa z sosem pieczeniowym
*Roladki drobiowe faszerowane zielonym groszkiem i koperkiem
*Rolada wieprzowa faszerowana szpinakiem i jajkiem
*Pieczeń z karkówki w sosie z zielonego pieprzu
* De volaille
DODATKI SKROBIOWE
(2 do wyboru)
*Kluski śląskie
*Kluski ciemne
*Ziemniaki z wody
*Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
DODATKI WARZYWNE
(2 do wyboru)
*Modra kapusta
*Kapusta biała zasmażana
*Marchewka z pomarańczą
*Surówka z białej kapusty
*Surówka z selera
DESER
Puchar lodowy z owocami
ZIMNE PRZEKĄSKI
(serwowane w bufecie)
*Półmisek mięs i wędlin
*Deska serów z bakaliami
*Kulki z krupnioka / panierowane kulki camembert mix
*Pasztet pieczony z żurawiną
*Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką
*Sałatka Cezar z kurczakiem
*Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkiem kiszonym
*Pieczywo
*Masło
KOLACJA CIEPŁA I
(jedna do wyboru)
*Szaszłyk wieprzowy z ryżem, mix sałat
*Pieczeń ze schabu z grzybami z puree ziemniaczanym i warzywami z pary
*Duszona szynka wieprzowa z kaszą gryczaną, surówka z ogórka kiszonego
KOLACJA CIEPŁA II – BUFET
(jedna do wyboru)
*Ragout wieprzowe z warzywami, pieczywo
*Bigos z wędzoną śliwką i boczkiem, pieczywo
KOLACJA CIEPŁA III – BUFET
(jedna do wyboru)
*Barszcz z krokietem,
*Żurek z białą kiełbasą, pieczywo