OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA
80 ZŁ / OS
ZUPA / DANIE GŁÓWNE / DESER
DLA MINIMUM 10 OSÓB
ZUPY
(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)
Bulion z pieczonego kurczaka z makaronem
Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem
Zupa francuska cebulowa z grzankami
Krem z podgrzybka z oliwa pietruszkową
DANIA GÓWNE
(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)
Pieczona karkówka podana z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z białej kapusty
Filet z kurczaka podany z puree ziemniaczano-musztardowym oraz mix sałat na sosie vinegertte
Escalopki drobiowe z zapiekanką ziemniaczaną gratin i surówką z czerwonej kapusty
Roladki wieprzowe z warzywami podane z ziemniakami puree oraz sałatką colesław
DESER
(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)
Beza z serkiem mascarpone i frużeliną wiśniową
Sernik z czarna porzeczką
Pucharek lodowy z owocami
DODATKOWO PŁATNE NAPOJE
30 ZŁ / OS
Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym
Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1 L / OS
OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA
115 ZŁ / OS
ZUPA / DANIE GŁÓWNE – SERWOWANE NA PÓŁMISKACH / DESER
DLA MINIMU 10 OSÓB
ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką
DANIA SERWOWANE NA PÓŁMISKACH
Dania mięsne
(do wyboru 2 pozycje / 1,5 porcji mięsa na osobę)
Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 75%
Pieczone udko kurczaka w cebuli i ziołach, podawane z sosem jogurtowym 75%
Pieczona karkówka w jałowcu, z sosem musztardowym 75%
Roladka z kurczaka z śliwką, w sosie śliwkowym 75%
Dodatki skrobiowe
(do wyboru 2 dodatki)
Kluskie śląskie
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Kasza pęczak
Zapiekanka ziemniaczana gratin
Dodatki warzywne
(do wyboru 2 dodatki)
Śląska modro kapusta
Kapusta zasmażana z boczkiem
Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
Warzywa w sosie beszamelowym
Surówka z marchewki i jabłka
Buraczki słodko-kwaśne podane na zimno
DESER
Tradycyjne dwa kawałki ciasta na osobę / sernik, jabłecznik, ciasto z galaretką
DODATKOWO PŁ ATNE NAPOJE
30 ZŁ / OS
Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym
Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1 L / OS
OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA
135 ZŁ / OS
ZUPA / DANIE GŁÓWNE – SERWOWANE NA PÓŁMISKACH / DESER
DLA MINIMU 10 OSÓB
ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką
DANIA PÓŁMISKOWE
Dania mięsne
(do wyboru 3 pozycje – serwowane po 1/3 / po 2 porcje mięsa na osobę)
Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym
Grillowana karkówka, podawana z dipem jogurtowo-ziołowym
Roladka drobiowa z warzywami, podawana z sosem cebulowym
Pieczone udko kacze w jabłkach, podawane z sosem własnym
Pieczony schab ze śliwką w sosie śliwkowym
Dodatki skrobiowe
(do wyboru 3 pozycje)
Kluski śląskie
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki gotowane
Kasza pęczak
Ziemniaki gratin
Dodatki warzywne
(do wyboru 3 pozycje)
Śląska modro kapusta
Kapusta zasmażana z boczkiem
Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
Surówka z marchewki z pomarańczą
Buraczki na ciepło
DESER
Beza z serkiem mascarpone z frużeliną wiśniową
DODATKOWO PŁATNE NAPOJE
30 ZŁ / OS
Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym
Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1 L / OS
ZIMNE PRZEKĄSKI
zamówienia dla min. 10 osoób
55 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Śledzie w oliwie
Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło
80 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Białe kiełbaski duszone w piwie z dipem chrzanowym
Śledzie w oliwie
Tymbaliki drobiowe
Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem
Śląski szałot
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło
100 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Kulki z krupnioka
Śledzie z jabłkiem i buraczkami
Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
Sakiewki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka ryżowa z szynką i porem
Sałatka nicejska z jabłkiem i tuńczykiem
Pieczywo i masło
130 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Tatar wołowy z ogórkiem i cebulą
Jajka po Tatarsku
Kulki z krupnioka
Białe kiełbaski duszone w piwie z dipem chrzanowym
Sałatka z rukolą i fasolką szparagową oraz polędwicą wieprzową
Sałatka tortellini z szynką i serem
Krewetka w panko z chutney mango
Mini burger
Camembert smażony z żurawiną
Pieczywo i masło
BUFET ZIMNYCH
WIEJSKICH PRZEKĄSEK
45 ZŁ. / OS
ZAMÓWIENIE / MINIMUM DLA 10 OSÓB
ZESTAW ZAWIERA:
PATERY MIĘS WĘDZONYCH / SZYNKA / SCHAB / INDYK / KARCZEK / BOCZEK
PATERY MIĘS PIECZYSTYCH / SCHAB ZE ŚLIWKĄ / SZYNKA
BALERON I SALCESON
KULKI Z KRUPNIOKA / KRĄŻKI CEBULOWE
W SŁOIKU / SMALEC Z JABŁKIEM I MAJERANKIEM / PASZTET / KIEŁBASA
OGÓREK KISZONY
PASZTET PIECZONY Z ŻURAWINĄ
SWOJSKIE PIECZYWO
CIEPŁE KOLACJE
KOCIOŁKI
20 ZŁ. / OS.
* ŻUREK NA TRADYCYJNYM ZAKWASIE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
* BOGRACZ
* BIGOS PO STAROPOLSKU
BUFET SŁODKI
30 ZŁ. / OS.
DO WYBORU 4 POZYCJE
MUS OWOCOWY NA KRUSZONCE / 2 RODZAJE
PTYSIE Z NADZIENIEM WANILIOWYM
MINI CYNAMONKI
MINI PĄCZKI
MINI EKLERY
OWOCE NA PIANCE JOGURTOWEJ / 2 RODZAJE
MUFINKI CZEKOLADOWE
PRALINY Z NADZIENIEM CZEKOLADOWYM I KARMELOWYM
CIASTECZKA MACAROONS
CIASTKA BROWNNIE
GALARETKI OWOCOWE
CIASTECZKA CYTRYNOWE
CIASTECZKA MARCHEWKOWA ZE ŚMIETANKĄ
PRAŻONE JABŁKO Z MUSEM JOGURTOWO-CYNAMONOWYM
TIRAMISU
SŁODKI BUFET
MONOPORCJE 5 RODZAJÓW – 30 SZT / OD 300 ZŁ
792 477 999 / 792 701 999