OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

70 ZŁ / OS

ZUPA  / DANIE GŁÓWNE SERWOWANE TALERZOWO / DESER

DLA MINIMIU 5 OSÓB

ZUPY 

(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)

Bulion z pieczonego kurczaka z makaronem

Krem z kiszonego ogórka

Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

Zupa francuska cebulowa z grzankami 

Krem z podgrzybka z oliwa pietruszkową

DANIA GÓWNE

(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)

Grillowana karkówka podana z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z białej kapusty

Filet z kurczaka podany z puree ziemniaczano-musztardowym oraz mix sałat na sosie vinegertte 

Schab z pieczarkami z ziemniakami gratin i surówki z czerwonej kapusty

Filet zapiekany z pomidorami i z mozzarellą  

DESER

(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)

Beza z serkiem mascarpone i z owocami

Sernik z czarna porzeczką

Tarta cytrynowa z musem malinowym

Mono deser / glaze mirror

DODATKOWO PŁATNE NAPOJE 

25 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1 L / OS

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

100 ZŁ / OS

ZUPA  / DANIE GŁÓWNE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH / DESER

DLA MINIMU 10 OSÓB

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką

DANIA SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

Dania mięsne

(do wyboru 2 pozycje / 1,5 porcji mięsa na osobę)

Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 100%
Pieczone udko kurczaka w cebuli i ziołach, podawane z sosem jogurtowym 50%
Pieczona karkówka w jałowcu, z sosem musztardowym 50%
Roladka z kurczaka z śliwką, w sosie śliwkowym 50%

Dodatki skrobiowe

(do wyboru 2 dodatki)

Kluskie śląskie
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Kasza pęczak
Ziemniaki gratin
Ryż w ziołach

Dodatki warzywne

(do wyboru 2 dodatki)

Śląska modro kapusta
Kapusta zasmażana z boczkiem
Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
Warzywa w sosie beszamelowym
Surówka z marchewki i jabłka
Buraczki słodko-kwaśne podane na zimno

DESER

Tradycyjne dwa kawałki ciasta na osobę / sernik, makowiec, jabłecznik

DODATKOWO PŁ ATNE NAPOJE

25 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1 L / OS

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

120 ZŁ / OS

ZUPA  / DANIE GŁÓWNE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH / DESER

DLA MINIMU 10 OSÓB

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką

DANIA PÓŁMISKOWE

Dania mięsne

(do wyboru 3 pozycje / 2 porcje mięsa na osobę)
Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 100%
Grillowana karkówka, podawana z dipem jogurtowo-ziołowym 50%
Roladka drobiowa z warzywami, podawana z sosem cebulowym 50%
Pieczone udko kacze w jabłkach, podawane z sosem własnym 50%
Pieczony schab ze śliwką w sosie śliwkowym 50%

Dodatki skrobiowe

(do wyboru 3 pozycje)
Kluski śląskie
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki gotowane
Kasza pęczak
Ziemniaki gratin
Ryż w ziołach

Dodatki warzywne

(do wyboru 3 pozycje)
Śląska modro kapusta
Kapusta zasmażana z boczkiem
Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
Surówka z marchewki z pomarańczą
Buraczki na ciepło

DESER

Ekler ze śmietaną polewą czekoladową i owocami

DODATKOWO PŁATNE NAPOJE

25 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

 Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1 L / OS

ZIMNE PRZEKĄSKI

50 zł / os

 Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
 Pasztet pieczony z żurawiną
Śledzie z jabłkiem i buraczkami
Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło

60 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Białe kiełbaski duszone w piwie z dipem chrzanowym
Śledzie z jabłkiem i buraczkami
Tymbaliki drobiowe
Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem
Śląski szałot
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło

80 zł / os

Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Kulki z krupnioka
Śledzie z jabłkiem i buraczkami
Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
Sakiewki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka ryżowa z szynką i porem
Sałatka nicejska z jabłkiem i tuńczykiem
Pieczywo i masło

100 zł / os

Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet pieczony z sosem cumberland
Tatar wołowy z ogórkiem i cebulą
Jajka po Tatarsku
Kulki z krupnioka
Białe kiełbaski duszone w piwie z dipem chrzanowym
Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
Sałatka z rukolą i fasolką szparagową oraz polędwicą wieprzową
Sałatka tortellini z szynką i serem
Krewetka w panko z chutney mango
Mini burger
Camembert smażony z żurawiną
Pieczywo i masło

BUFET ZIMNYCH 

WIEJSKICH PRZEKĄSEK

45 ZŁ. / OS

ZAMÓWIENIE / MINIMUM DLA 10 OSÓB

ZESTAW ZAWIERA:

PATERY MIĘS WĘDZONYCH / SZYNKA / SCHAB / INDYK / KARCZEK / BOCZEK
PATERY MIĘS PIECZYSTYCH / SCHAB ZE ŚLIWKĄ  /  SZYNKA
BALERON I SALCESON
KULKI Z KRUPNIOKA / KRĄŻKI CEBULOWE
W SŁOIKU / SMALEC Z JABŁKIEM I MAJERANKIEM / PASZTET / KIEŁBASA
OGÓREK KISZONY
PASZTET PIECZONY Z ŻURAWINĄ
SWOJSKIE PIECZYWO

CIEPŁE KOLACJE

KOCIOŁKI 

15 ZŁ. / OS.

* ŻUREK NA TRADYCYJNYM ZAKWASIE
* BOGRACZ 
* BIGOS PO STAROPOLSKU

BUFET SŁODKI
30 ZŁ. / OS.

DO WYBORU 4 POZYCJE

MUS OWOCOWY NA KRUSZONCE / 2 RODZAJE

PTYSIE Z NADZIENIEM WANILIOWYM

MINI CYNAMONKI

MINI PĄCZKI

MINI EKLERY

OWOCE NA PIANCE JOGURTOWEJ / 2 RODZAJE

MUFINKI CZEKOLADOWE

PRALINY Z NADZIENIEM CZEKOLADOWYM I KARMELOWYM

CIASTECZKA MACAROONS

CIASTKA BROWNNIE

GALARETKI OWOCOWE

CIASTECZKA CYTRYNOWE

CIASTECZKA MARCHEWKOWA ZE ŚMIETANKĄ

PRAŻONE JABŁKO Z MUSEM JOGURTOWO-CYNAMONOWYM

TIRAMISU

SŁODKI BUFET 

MONOPORCJE 5 RODZAJÓW – 30 SZT /  OD 300 ZŁ

792 477 999 / 792 701 999

Koszyk
  • Brak produktów w koszyku.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Polityka Prywatności
Jak wyłączyć pliki cookies?
ZGODA