MENU WESELNE

280 ZŁ / OS

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i pietruszką

MIĘSA

(3 do wyboru)

1,5 porcji / os

*Rolada wołowa z sosem pieczeniowym

*Roladki drobiowe faszerowane zielonym groszkiem i koperkiem

*Rolada wieprzowa faszerowana szpinakiem i jajkiem

*Pieczeń z karkówki w sosie z zielonego pieprzu

* De volaille

DODATKI SKROBIOWE

(2 do wyboru)

*Kluski śląskie

*Kluski ciemne

*Ziemniaki z wody

*Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem

DODATKI WARZYWNE

(2 do wyboru)

*Modra kapusta

*Kapusta biała zasmażana

*Marchewka z pomarańczą

*Surówka z białej kapusty

*Surówka z selera

DESER

Puchar lodowy z owocami

ZIMNE PRZEKĄSKI

(serwowane w bufecie)

*Półmisek mięs i wędlin

*Deska serów z bakaliami

*Kulki z krupnioka / panierowane kulki camembert mix

*Pasztet pieczony z żurawiną

*Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką

*Sałatka Cezar z kurczakiem

*Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkiem kiszonym

*Pieczywo

*Masło

KOLACJA CIEPŁA I

(jedna do wyboru)

*Szaszłyk wieprzowy z ryżem, mix sałat

*Pieczeń ze schabu z grzybami z puree ziemniaczanym i warzywami z pary

*Duszona szynka wieprzowa z kaszą gryczaną, surówka z ogórka kiszonego

KOLACJA CIEPŁA II – BUFET

(jedna do wyboru)

*Ragout wieprzowe z warzywami, pieczywo

*Bigos z wędzoną śliwką i boczkiem, pieczywo

KOLACJA CIEPŁA III – BUFET

(jedna do wyboru)

*Barszcz z krokietem,

*Żurek z białą kiełbasą, pieczywo