MENU

Karta Menu

MENU RESTAURACYJNE

Poznaj wyśmienite dania, jakie możesz zamówić w naszej restauracji

Przystawki

  • Szparagi w sosie holenderskim38 zł

Szparagi, smażona chałka maślana, jajko poszetowe,
sos holenderski, chorizo

  • Tatar z polędwicy wołowej47 zł

Tatar z polędwicy wołowej, shimeji, pikle, majonez grzybowy

  • Tarta z młodym porem36 zł

Tarta z młodym porem, nowalijki z vinegrette

DSC_8598
DSC_8762

Zupy

  • Krem z młodego szczawiu20 zł

Krem z młodego szczawiu, jajko przepiórcze, ziemniaki, chips z boczku

  • Żur20 zł

Żur, puree z prażoną cebulką, klopsy z białej kiełbasy

Dania główne

  • Królik duszony w białym winie55 zł

Królik duszony w białym winie i śmietanie, gnocchi szpinakowe,
smażone młode warzywa

  • Burger wołowy45 zł

Burger-brioche własnej produkcji, wołowina, cheddar,
karmelizowana cebula, sos na bazie ajvaru, frytki domowe

  • Steak z polędwicy wołowej120 zł

Steak z polędwicy wołowej, grillowna pieczarka, ziemniak pieczony,
szparagi, sos z pieczonego czosnku

  • Filet z okonia58 zł

Filet z okonia, krewetka w panko, sos burre blanc,
ziemniak truflowy, dziki brokuł

  • Filet supreme z kurczaka48 zł

Filet supreme z kurczaka kukurydzianego, mus ze słodkiej kukurydzy,
groszek cukrowy, wiosenna sałatka ze szparagami

  • Pierś z kaczki sous vide58 zł

Pierś z kaczki sous vide, mus z pieczonego kalafiora,
sacottini z gruszką i ricottą, sos winny z nutą wiśni

  • Ossobuco wołowe60 zł

Ossobuco wołowe, veloute z pieczonych warzyw, puree maślane

  • Rolada wołowa55 zł

Rolada wołowa / kluski śląskie / modro kapusta

DSC_8856
DSC_8657
DSC_8783

Pierogi / Risotto

  • Pielimieni z mięsem45 zł

Pielimieni z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim, bulion, kwaśna śmietana

  • Wiosenne risotto45 zł

Wiosenne risotto z zielonymi warzywami, prosciutto crudo, parmezan

Sałatki

  • Botwinka z fetą42 zł

Botwinka, feta, sałaty, granat, dressing musztardowo-miodowy

  • Z polędwiczką wieprzową44 zł

Sałatka z polędwiczką wieprzową, salaty, rzodkiewka, groszek cukrowy

DSC_8743
DSC_8771

Desery

  • Millefeuille22 zł

Millefeuille z rabarbarem i truskawką

  • Sernik baskijski22 zł

Sernik baskijski na czekoladowym spodzie, żelka pomarańczowa

  • Beza z mascarpone22 zł

Beza z mascarpone i owocami sezonowymi

  • * zapytaj o deser dniaod 16 zł

Zapytaj kelnera o szczegóły