JESIENNE MENU 

GILERA Restauracja

 

PRZYSTAWKI
Tatar wołowy / kurki marynowane / majonez szczypiorkowy 34 zł
Śledź marynowany w burakach / chrzan / pikle 24 zł
Krewetki w tempurze / salsa mango 29 z
🌱 Boczniak w panko / sos słodko kwaśny 29 zł
ZUPY
🌱 Cappuccino grzybowe / puder z podgrzybka 16 zł
Żurek / boczek / grzyby 16 zł
🌱 Krem z dyni / mleko kokosowe / salsa 15 zł

 

DANIA GŁÓWNE

 

Polędwica wołowa / pieczarki / brukselka / pasternak / pieczony czosnek 79 zł
Sandacz smażony na maśle / czarna soczewica / por / jarmuż chips 45 zł
Sznycel cielęcy / panczkraut z włoskiej kapusty / jajko sadzone 44 zł
Gicz jagnięca / duszone warzywa / puree chrzanowe 56 zł
Rolada wołowa / kluski / modra kapusta 42 zł
De volaille / puree ziemniaczane / ćwikła 36 zł
Udko z gęsi confit /grzaniec / prażuchy ze skwarkami / czerwona kapusta 51 zł
Kurczak kukurydziany / sałata rzymska / sos cesarski / bekon / grzanka 32  zł 
PIEROGI / MAKARONY

 

Pierogi z łososiem / mascarpone 32 zł

 

🌱 Papardelle / grzyby / trufla 34 zł

 

🌱 Gnocchi buraczane / dynia / mascarpone / orzechy włoskie 30 zł

 

DANIA DLA DZIECI
Rosół z makaronem 12 zł
Fileciki drobiowe w płatkach kukurydzianych / frytki / marchewka z pomarańczą 22 zł

Penne bolognese / parmezan 18 zł

 

 

 

 

 

DESERY

 

 

 

Brownie / śliwka / krem czekoladowy 16 zł

 

 

 

Beza z mascarpone / owoce sezonowe 16 zł

 

 

 

Szarlotka / lody / beza 16 zł

 

 

 

 

 

 

 

GILERA Restauracja

 

 

 

Świętochłowice / Aleja Parkowa 1

 

 

 

792 477 999 / 792 488 999

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gilera.biuro@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

MENU ANDRZEJKOWE

 

 

 

 

 

ANDRZEJKI  2021r

 

20.11.2021

 

19 : 00 – 03 : 00

 

IMPREZĘ ANDRZEJKOWĄ POPROWADZI

 

DJ FORES

 

 

Przystawka

 

Pâté z kaczych wątróbek/ galaretka z czerwonego wina/ grzanka maślana

 

Zupa dla Pani

 

Krem z dyni na mleku kokosowym / prażone pestki dyni

 

 Zupa dla Pana

 

Krem z pieczonej cebuli / grzanka ziołowa / ser

 

 Danie główne dla Pani

 

Pierś z kurczaka kukurydzianego z szałwią i szynką dojrzewającą / puree marchewkowe z imbirem / świeże sałaty / dressing ziołowy

 

Danie główne dla Pana

 

Karkówka duszona w jałowcu/ sos myśliwski/
puree z czosnkiem i chrzanem/ karmelizowany burak

 

 Danie Vege *

 

Faszerowany bakłażan / pomidory / feta / dymka

 

Zimne zakąski w formie bufetu

 

* Mięsa pieczyste i swojskie wędliny * Sery żółte i pleśniowe
* Pasztet pieczony z sosem cumberland * Śledzie z jabłkiem i buraczkami
* Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem * Pieczywko i masło

 

Ciepłe zakąski w mixie z dipami

 

* Bombony z krupnioka * Kabanosy w cieście francuskim * Camemberty w panko

 

Słodki bufet

 

* Brownie * Mus owocowy w kieliszku * Profiterolki * Prażone jabłko
* Vet velvet z mascarpone * Tiramisu * Makaronik * Tarta z musem

 

Ciepła kolacja w bufecie

 

*Węgierska zupa gulaszowa z kluseczkami

 

*Curry na mleku kokosowym z kurczakiem i ciecierzycą

 

 

Napoje

 

*Kawa / herbata w bufecie

 

*Napoje zimne 1 l / os

 

*Wódka  0,5 l lub 0,7 l / na parę

 

***

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Cena za osobę 200 zł

 

 

 

 

DODATKOWO
MOŻNA DOMÓWIĆ:

* BIGOS PO STAROPOLSKU 15 ZŁ. / OS.
* ŻUREK NA TRADYCYJNYM ZAKWASIE 15 ZŁ. / OS.
* UDZIEC PIECZONY Z MIODEM I PIWEM 15 ZŁ / OS.
(POWYŻEJ 50 OSÓB)

Koszyk
  • Brak produktów w koszyku.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Polityka Prywatności
Jak wyłączyć pliki cookies?
ZGODA