GILERA RESTAURACJA

 

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA I

OFERTA 60 ZŁ / OS

DLA MINIMUM 10 OSÓB

DANIA SERWOWANE TALERZOWO

 

ZUPY (do wyboru 1 pozycja)

Bulion z pieczonego kurczaka z makaronem

Krem z zielonego groszku z limonką

Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

Zupa francuska cebulowa z grzankami 

Krem z podgrzybka z oliwa pietruszkową

 

DANIA GÓWNE 

(do wyboru 1 pozycja)

Grillowana karkówka podana z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z białej kapusty

Filet z kurczaka podany z puree ziemniaczano-musztardowym oraz mix sałat na sosie vinegertte 

Escalopki drobiowe z ziemniakami gratin i surówki z czerwonej kapusty

Roladki wieprzowe z warzywami podana z ziemniaki puree oraz sałatką coleslaw  

 

DESER 

(do wyboru 1 pozycja)

Pucharek lodowy z owocami

Sernik z czarna porzeczką

Tarta cytrynowa z musem malinowym

 

NAPOJE

(ZESTAW)

15 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1L / OS

 

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA II

 

ZUPA 10 ZŁ/ OS

*Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką

DANIA PÓŁMISKOWE 60 ZŁ / OS

Dania mięsne

(do wyboru 2 pozycje)

*Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 100%
*Pieczone udko kurczaka w cebuli i ziołach, podawane z sosem jogurtowym 50%
*Pieczona karkówka w jałowcu, z sosem musztardowym 50%
*Roladka z kurczaka z śliwką, w sosie śliwkowym 50%

Dodatki skrobiowe

(do wyboru 2 pozycje)

*Kluskie śląskie
*Ziemniaki gotowane
*Ziemniaki pieczone
*Kasza pęczak
*Ziemniaki gratin
*Ryż w ziołach

Dodatki warzywne

(do wyboru 2 pozycje)

*Śląska modro kapusta
*Kapusta zasmażana z boczkiem
*Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
*Warzywa w sosie beszamelowym
*Surówka z marchewki i jabłka
*Buraczki słodko-kwaśne podane na zimno

DESER

15 ZŁ / OS

Tradycyjne trzy kawałki ciasta – sernik, makowiec, jabłecznik

NAPOJE

15 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1L / OS

 

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA III

ZUPA 10 ZŁ/ OS

Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką

DANIA PÓŁMISKOWE 80 ZŁ / OS

Dania mięsne

(do wyboru 3 pozycje)
*Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 100%
*Grillowana karkówka, podawana z dipem jogurtowo-ziołowym 50%
*Roladka drobiowa z warzywami, podawana z sosem cebulowym 50%
*Pieczone udko kacze w jabłkach, podawane z sosem własnym 50%
*Pieczony schab ze śliwką w sosie śliwkowym 50%

Dodatki skrobiowe

(do wyboru 3 pozycje)
*Kluski śląskie
*Ziemniaki pieczone
*Ziemniaki gotowane
*Kasza pęczak
*Ziemniaki gratin
*Ryż w ziołach

Dodatki warzywne

(do wyboru 3 pozycje)
*Śląska modro kapusta
*Kapusta zasmażana z boczkiem
*Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
*Surówka z marchewki i jabłka
*Buraczki słodko-kwaśne podawane na zimno

DESER

15 ZŁ / OS

Tradycyjne trzy kawałki ciasta – sernik, makowiec, jabłecznik

NAPOJE

(ZESTAW)

15 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

 Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 1L / OS

GILERA RESTAURACJA / ALEJA PARKOWA 1 / ŚWIĘTOCHŁOWICE / SKAŁKA

 

792 477 999 MARTA

792 488 999 BEATA

792 701 999 REZERWACJE

 

GILERA RESTAURACJA

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

ZIMNA PŁYTA 30 zł / os
– Półmisek wędlin i mięs pieczystych
– Półmisek serów żółtych i pleśniowych
– Pasztet z dziczyzny z żurawiną
– Śledzie w śmietanie z cebulą
– Sałatka makaronowa z kurczakiem
– Sałatka grecka z sosem vinegrette
– Pieczywo i masło

ZIMNA PŁYTA 45 zł / os
– Półmisek wędlin i mięs pieczystych
– Półmisek serów żółtych i pleśniowych
– Pasztet z dziczyzny z żurawiną
– Śledzie w śmietanie z cebulą
– Ryba po grecku
– Tymbaliki drobiowe
– Sałatka makaronowa z kurczakiem
– Śląski szałot
– Sałatka grecka z sosem vinegrette
– Pieczywo i masło

ZIMNA PŁYTA 55 zł / os
– Półmisek wędlin i mięs pieczystych
– Półmisek serów żółtych i pleśniowych
– Pasztet z dziczyzny z żurawiną
– Śledzie w śmietanie z cebulą
– Ryba po grecku
– Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
– Galantyna z kurczaka z orzechami
– Terina z ozorami wieprzowymi i galaretką chrzanową
– Sałatka makaronowa z kurczakiem
– Sałatka ryżowa z szynką i porem
– Sałatka grecka z sosem vinegret
– Pieczywo i masło

ZIMNA PŁYTA 65 zł / os
– Półmisek wędlin i mięs pieczystych
– Półmisek serów żółtych i pleśniowych
– Pasztet z dziczyzny z żurawiną
– Tatar wołowy z ogórkiem i cebulą
– Jajka po Tatarsku
– Śledzie w burakach z orzechami włoskimi
– Śledzie w sosie musztardowo-estragonowym z zielonym jabłkiem
– Ryba w sosie słodko kwaśnym
– Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
– Galantyna z kaczki z orzechami
– Terina z ozorami wieprzowymi i galaretką chrzanową
– Sałatka z rukolą i fasolką szparagową oraz polędwicą wieprzową
– Sałatka ryżowa z szynką i porem
– Sałatka śląskie niebo
– Pieczywo i masło

BUFET WIEJSKI
20 ZŁ. / OS.

ZESTAW ZAWIERA:

* PATERY MIĘS : WĘDZONA SZYNKA / WĘDZONY SCHAB
* PATERY MIĘS PIECZYSTYCH: KARCZEK / SCHAB ZE ŚLIWKĄ
* BALERON I SALCESON
* KRUPNIOKI
* WĘDZONA KIEŁBASA
* PIECZONY BOCZEK
* SMALEC Z JABŁKIEM I MAJERANKIEM LUB KIEŁBASA W SŁOJU
* OGÓREK KISZONY I PIECZARKA MARYNOWANA
* PASZTET Z DZIKA
* SWOJSKIE PIECZYWO

DODATKOWO
DO BUFETU MOŻNA DOMÓWIĆ:

* BIGOS PO STAROPOLSKU 15 ZŁ. / OS.
* ŻUREK NA TRADYCYJNYM ZAKWASIE 15 ZŁ. / OS.
* UDZIEC PIECZONY Z MIODEM I PIWEM 15 ZŁ / OS.
(POWYŻEJ 50 OSÓB)

BUFET SŁODKI
20 ZŁ. / OS.

DO WYBORU 5 POZYCJI:

* MUS OWOCOWY NA KRUSZONCE / 2 RODZAJE
* PTYSIE Z NADZIENIEM WANILIOWYM
* OWOCE NA PIANCE JOGURTOWEJ / 2 RODZAJE
* MUFINKI CZEKOLADOWE
*PRALINY Z NADZIENIEM CZEKOLADOWYM I KARMELOWYM
* PIANKI MASHMALLOW
* CIASTECZKA MACAROONS / 2 RODZAJE
/ DO WYBORU KOLOR I NADZIENIE /
* CIASTKA BROWNNIE
* GALARETKI OWOCOWE
* CIASTECZKA CYTRYNOWE
* CIASTECZKA MARCHEWKOWA ZE ŚMIETANKĄ
*PRAŻONE JABŁKO Z MUSEM JOGURTOWO-CYNAMONOWYM

DO KAŻDEGO ZESTAWU FONTANNA CZEKOLADOWA Z
OWOCAMI !!!

FONTANNĘ WSTAWIAMY W SŁODKI STÓŁ NA OK 2 H

Wykorzystujemy pliki cookies.
Polityka Prywatności
Jak wyłączyć pliki cookies?
ZGODA