MENU

CATERINGOWE

MINI BURGERY

10 ZŁ /  1 SZT

Hamburger / Cheeseburger / Chicken burger / Vege burger

MINI WRAPY

10 ZŁ / 1 SZT

Z kurczakiem / Vege 

MINI HOT DOG BAWARSKI

10 ZŁ /  1 SZT 

KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM

20 ZŁ / 4 SZT

PASZTECIKI

8 ZŁ /  1 SZT

Z mięsem / Z kapustą i grzybami / Ze szpinakiem i fetą

KULKI Z KRUPNIOKA

20 ZŁ / 5 SZT

PANIEROWANE KULKI CAMEMBERT

15 ZŁ / 5 SZT

KRĄŻKI CEBULOWE

10 ZŁ / 5 SZT

FRYTKI TRADYCYJNE

6 ZŁ / PORCJA

FRYTKI Z BATATÓW

8 ZŁ / PORCJA

DIP CZOSNKOWY

6 ZŁ / 100 ML

DIP MAYO-BARBECUE

6 ZŁ / 100 ML

KORYTA

MIĘSNE

KORYTO DROBIOWE  NA 10 OSÓB / 330,-

2 SZTUKI MIĘSA NA OSOBĘ / TYLKO 33 ZŁ OSOBA

Filet panierowany 4 szt

Udko z kurczaka 4 szt

Kotlet de volaille 4 szt

Filet zapiekany z pomidorami i mozarellą 4 szt

Szaszłyk drobiowy 4 szt

Krążki cebulowe 10 szt

Ziemniaki zapiekane 1 kg

Ryż curry z warzywami 0,5 kg

Surówka z czerwonej kapusty 1 kg

Sos czosnkowy 

KORYTO MIĘSNE SZEFA  NA 10 OSÓB / 380,-

2 SZTUKI MIĘSA NA OSOBĘ / TYLKO 38 ZŁ OSOBA

Golonko pieczone 3 szt

Żeberka 3 szt

Policzki wołowe 3 szt

Kotlet de volaille 4 szt

Schab z pieczarkami 4 szt

Szaszłyk drobiowy 3 szt

Kulki z krupnioka 5 szt

Panczkraut 1 kg

Ziemniaki zapiekane 0,5 kg

Surówka z białej kapusty 1 kg

Sos myśliwski

KORYTO DROBIOWE  NA 15 OSÓB / 490,-

2 SZTUKI MIĘSA NA OSOBĘ / TYLKO 33 ZŁ OSOBA

Filet panierowany 6 szt

Udko z kurczaka 6 szt

Kotlet de volaille 6 szt

Filet zapiekany z pomidorami i mozarellą 6 szt

Szaszłyk drobiowy 6 szt

Krążki cebulowe 15 szt

Ziemniaki zapiekane 1,5 kg

Ryż curry z warzywami 1 kg

Surówka z czerwonej kapusty 1,5 kg

Sos czosnkowy 

KORYTO MIĘSNE SZEFA  NA 15 OSÓB / 570,-

2 SZTUKI MIĘSA NA OSOBĘ / TYLKO 38 ZŁ OSOBA

Golonko pieczone 4 szt

Żeberka 5 szt

Policzki wołowe 4 szt

Kotlet de volaille 6 szt

Schab z pieczarkami 5 szt

Szaszłyk drobiowy 6 szt

Kulki z krupnioka 10 szt

Panczkraut 1,5 kg

Ziemniaki zapiekane 1 kg

Surówka z białej kapusty 1,5 kg

Sos myśliwski

 

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

65 ZŁ / OS

ZUPA  / DANIE GŁÓWNE SERWOWANE TALERZOWO / DESER

DLA MINIMIU 5 OSÓB

ZUPY 

(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)

Rosół z makaronem, marchewką i świeżą natką pietruszki

Krem z kiszonego ogórka

Krem z buraka

Zupa francuska cebulowa z grzankami 

Krem z podgrzybka z oliwa pietruszkową

DANIA GÓWNE 

(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)

Grillowana karkówka podana z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z białej kapusty

Filet z kurczaka podany z puree ziemniaczano-musztardowym oraz mix sałat na sosie vinegertte 

Schab z pieczarkami z ziemniakami gratin i surówki z czerwonej kapusty

Filet zapiekany z pomidorami i z mozzarellą  

DESER 

(do wyboru 1 pozycja dla wszystkich)

Beza z serkiem mascarpone i z owocami

Sernik z czarna porzeczką

Tarta cytrynowa z musem malinowym

Mono deser / glaze mirror

DODATKOWO PŁATNE NAPOJE 

20 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 0,5 L / OS

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

85 ZŁ / OS

ZUPA  / DANIE GŁÓWNE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH / DESER

DLA MINIMU 10 OSÓB

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką

DANIA SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

Dania mięsne

(do wyboru 2 pozycje / 1,5 porcji mięsa na osobę)

Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 100%
Pieczone udko kurczaka w cebuli i ziołach, podawane z sosem jogurtowym 50%
Pieczona karkówka w jałowcu, z sosem musztardowym 50%
Roladka z kurczaka z śliwką, w sosie śliwkowym 50%

Dodatki skrobiowe

(do wyboru 2 dodatki)

Kluskie śląskie
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Kasza pęczak
Ziemniaki gratin
Ryż w ziołach

Dodatki warzywne

(do wyboru 2 dodatki)

Śląska modro kapusta
Kapusta zasmażana z boczkiem
Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
Warzywa w sosie beszamelowym
Surówka z marchewki i jabłka
Buraczki słodko-kwaśne podane na zimno

DESER

Tradycyjne trzy kawałki ciasta – sernik, makowiec, jabłecznik

DODATKOWO PŁ ATNE NAPOJE

20 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 0,5 L / OS

OFERTA OKOLICZNOŚCIOWA

105 ZŁ / OS

ZUPA  / DANIE GŁÓWNE SERWOWANE NA PÓŁMISKACH / DESER

DLA MINIMU 10 OSÓB

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem, pietruszką i marchewką

DANIA PÓŁMISKOWE

Dania mięsne

(do wyboru 3 pozycje / 2 porcje mięsa na osobę)
Śląska tradycyjna rolada wołowa, podawana z sosem pieczeniowym 100%
Grillowana karkówka, podawana z dipem jogurtowo-ziołowym 50%
Roladka drobiowa z warzywami, podawana z sosem cebulowym 50%
Pieczone udko kacze w jabłkach, podawane z sosem własnym 50%
Pieczony schab ze śliwką w sosie śliwkowym 50%

Dodatki skrobiowe

(do wyboru 3 pozycje)
Kluski śląskie
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki gotowane
Kasza pęczak
Ziemniaki gratin
Ryż w ziołach

Dodatki warzywne

(do wyboru 3 pozycje)
Śląska modro kapusta
Kapusta zasmażana z boczkiem
Surówka z białej kapusty z marchewką i pietruszką
Surówka z marchewki z pomarańczą
Buraczki na ciepło

DESER

Ekler ze śmietaną polewą czekoladową i owocami

DODATKOWO PŁATNE NAPOJE

20 ZŁ / OS

Kawa rozpuszczalna, sypana / herbata 5 rodzajów / cukier biały, brązowy / cytryna / w bufecie kawowym

 Woda z cytryną / napoje niegazowane (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) / w karafkach, w stołach 0,5 L / OS

 

ZIMNE PRZEKĄSKI

30 zł / os

 Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
 Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Śledzie w śmietanie z cebulą
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło

45 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Śledzie w śmietanie z cebulą
Ryba po grecku
Tymbaliki drobiowe
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Śląski szałot
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło

55 zł / os
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Śledzie w śmietanie z cebulą
Ryba po grecku
Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
Galantyna z kurczaka z orzechami
Terrina z ozorami wieprzowymi i galaretką chrzanową
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka ryżowa z szynką i porem
Sałatka grecka z sosem vinegrette
Pieczywo i masło

65 zł / os

Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów żółtych i pleśniowych
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Tatar wołowy z ogórkiem i cebulą
Jajka po Tatarsku
Śledzie w burakach z orzechami włoskimi
Śledzie w sosie musztardowo-estragonowym z zielonym jabłkiem
Ryba w sosie słodko kwaśnym
Łosoś w zalewie buraczanej z czerwona cebulą
Galantyna z kaczki z orzechami
Terrina z ozorami wieprzowymi i galaretką chrzanową
Sałatka z rukolą i fasolką szparagową oraz polędwicą wieprzową
Sałatka ryżowa z szynką i porem
Sałatka śląskie niebo
Pieczywo i masło

BUFET ZIMNYCH 

WIEJSKICH PRZEKĄSEK

30 ZŁ. / OS

DLA MINIMUM 10 OSÓB

ZESTAW ZAWIERA:

PATERY MIĘS WĘDZONYCH / SZYNKA / SCHAB / INDYK / KARCZEK / BOCZEK
PATERY MIĘS PIECZYSTYCH / SCHAB ZE ŚLIWKĄ  /  SZYNKA
BALERON I SALCESON
KULKI Z KRUPNIOKA / KRĄŻKI CEBULOWE
W SŁOIKU / SMALEC Z JABŁKIEM I MAJERANKIEM / PASZTET / KIEŁBASA
OGÓREK KISZONY
PASZTET PIECZONY Z ŻURAWINĄ
SWOJSKIE PIECZYWO

CIEPŁE KOLACJE

KOCIOŁKI 

15 ZŁ. / OS.

* ŻUREK NA TRADYCYJNYM ZAKWASIE
* BOGRACZ 
* BIGOS PO STAROPOLSKU

BUFET SŁODKI
30 ZŁ. / OS.

DO WYBORU 5 POZYCJI

MUS OWOCOWY NA KRUSZONCE / 2 RODZAJE

PTYSIE Z NADZIENIEM WANILIOWYM

MINI CYNAMONKI

MINI PĄCZKI

MINI EKLERY

OWOCE NA PIANCE JOGURTOWEJ / 2 RODZAJE

MUFINKI CZEKOLADOWE

PRALINY Z NADZIENIEM CZEKOLADOWYM I KARMELOWYM

CIASTECZKA MACAROONS

CIASTKA BROWNNIE

GALARETKI OWOCOWE

CIASTECZKA CYTRYNOWE

CIASTECZKA MARCHEWKOWA ZE ŚMIETANKĄ

PRAŻONE JABŁKO Z MUSEM JOGURTOWO-CYNAMONOWYM

SŁODKI BUFET 

MONOPORCJE 5 RODZAJÓW – 30 SZT /  OD 300 ZŁ

 

Wykorzystujemy pliki cookies.
Polityka Prywatności
Jak wyłączyć pliki cookies?
ZGODA